Alberobello este un oraşel fascinant din Italia, din regiunea Puglia, situat la 50 km distanţă faţă de Bari.

Este alcătuit din mici căsuţe fabuloase, de culoare albă, cu acoperiş conic, ce conţin adesea anumite simboluri religioase sau semne zodiacale,  numite case „trulli”, acestea sunt case din pietre de calcar puse una peste alta construite fără ciment sau mortar construite în secolul al XVI, din încercarea localnicilor de a evita plata taxelor locale, întrucât ele puteau fi dărâmate cu uşurinţă, deoarece nu erau considerate locuinţe ci mai degrabă nişte corturi.Cupolele trulli sunt de sex masculin şi feminin. Masculii au măciulii de mac, pinakkolo.

În secolul XX, au devenit o adevărată atracţie turistică a zonei, făcând parte din patrimoniul Unesco şi parcă din poveştile cu liliputani, în care casele par a fi turte dulci.

Era unul dintre locurile mele de pe listă, în care-mi doream cu ardoare să ajung.

Totul s-a încadrat perfect, atunci când Andreea aka copacu’, a organizat un retreat de yoga în această minunăţie de locaţie.

Cine este copacu’? Este cel mai minunat, vesel și bun om de pe pământ pe care am avut ocazia să-l întâlnesc, atunci când am decis prima dată să merg intr-o tabară alături de ea, mergând doar pe instinctul meu. Ea organizează tabere de yoga pentru femei, în locații spectaculoase, îmbinate cu workshop-uri de dezvoltare personală. După o astfel de tabară pleci mai liniștită și mai feminină. Pentru că fiecare femeie ar trebui să-și aloce un astfel de respiro, un week-end al ei, în care să se redescopere ca femeie, să-și ia o pauză de la viața cotidiană, de la viața de familie, care se împarte între atâtea activități. Pentru că un moment dedicat ei, și mai ales printre alte povești de viață asemănătoare nu poate decât să-i aducă un beneficiu ei, ca femeie și nu în ultimul rând familiei.

Am petrecut un week-end relaxant alături de niște femei minunate. Diminețile practicam yoga intr-un cadru pur italienesc, pentru că am fost cazate în căsuțele dulci,  iar dupa amiazele le petreceam explorând împreună străzile, magazinele, cultura, arta culinară si tradițiile.

Așa cum spune și copacul, cei care stau in cerc înseamnă că în altă viață s-au mai cunoscut și aș vrea să le mulțumesc doamnelor pentru acest week-end minunat și pentru faptul că au avut grijă de mine și m-au răsfățat, că ne-am împărtășit niște experiențe unice, pentru că nu întâmplător ne-a adus soarta acolo împreună, ci pentru a ne învăța și a ne lua fiecare în parte bucățica de care aveam nevoie în momentul acela, pentru amintirile create la care să apelăm atunci când vor exista momente de descurajare.

Am avut posibilitatea să ne întâlnim, pentru a ne reda încrederea în oameni, amintindu-ne fiecare că în spatele măștilor cu care ne-a împovărat răutatea lumii, se ascund niște ființe minunate și delicate, pentru că doar noi femeile putem face lumea mai bună prin bunătatea și mângâierea noastră, pe care orice mamă, soră, iubită, soție, prietenă: FEMEIE,  o poate aduce,  prin natura și puterea ei de a se ridica mereu și de a o lua mereu de la capăt ca o luptătoare, pentru ca Ea este mereu prezentă pentru a arăta ce înseamnă demnitatea, dragostea, onestitatea, de a fi un model de verticalitate pentru toți ceilalți, o artă vie.

Mulțumim Andreea, pentru că prin intermediul acestor întâlniri ne provoci să ne reconectăm la energia noastră feminină, să ieșim din zona noastră caldă de confort și să ne extidem conștiința, să facem trecerea de la femei de competiție, frică si bârfe la starea de iubire, răbdare, suport și recunoștință, sa ne regăsim vulnerabilitatea pierdută prin suprimarea emoțiilor devenind astfel bărbate din teama de a nu fi rănite sau judecate

PRIN urmare…

 

FII FERICITĂ FEMEIE ȘI BUCURĂ-TE DE EXISTENȚA TA!

NAMASTE, DOAMNELOR!:)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *